mandag 18. juli 2011

Ridd hurtig på Something New


På lørdag var jeg på Drammen og red hurtig på storesøsteren til Takeover, Something New. Hun er nesten ikke ridd i trening, så var veldig spent på hvordan hun ville takle og gå hurtig med rytter. Something er en veldig snill og ukomplisert hest med ett veldig stort trav, så forutsetningen som montéhest var der.

Hun var stødig og fin i varmingen, som flere andre jeg har ridd etter Kendrick Hanover så er de veldig følsomme i munnen og veldig lettplasserte i banen.
Når jeg vendte opp tar hun noen galoppsteg men hun la seg til etter ett par steg så lenge jeg ikke tok i henne.
Hun er raski taktomslaget og er fort oppe i 20 tempo. Jeg red jevnt 20 tempo hele veien på klokka mi. Men i den nest siste svingen feiler hun, når jeg får henne ned igjen traver hun bare noen steg før hun hiver seg over igjen. Prøvde mange ganger og få henne til og trave igjen, endret på sjekke alle veier samt tok ned draskylappene.
Men når hadde skrittet henne ned og satt henne i påselingsboksen igjen pustet hun veldig mye. Så grunnen til galoppen var nok bare totalt gangsperre og melkesyre som tok henne. Dette var jo som sagt første gangen hun gikk hurtig med rytter, så var nok veldig tungt for henne som har så stor og krevende aksjon.


Blir og ri ett jobb på henne igjen om noen uker.

3 kommentarer:

 1. Hei! Hvordan sikkerhestvest har du?

  SvarSlett
 2. Hei.

  Vesten begynner og bli noen år nå, men er en amerikansk vest jeg kjøpte brukt. Tror fortsatt de selger den på Hestesport Centeret.

  Fant link:
  http://www.boeckmann.no/?itemID=1327

  SvarSlett
 3. haha tänkte precis fråga om västen ja med ;)
  fina bilder! roligt med ngt nytt att testa i monten =)

  SvarSlett