søndag 13. november 2011

To seire og vinner av cupen

Markus Mølgård
Foto: Anders Kongsrud
Vet ikke helt hva jeg skal skrive, jeg svever på skyene og må klype meg selv i armen for og være sikker på at jeg ikke drømmer. Hadde to fine oppsitt på Drammen i kveld, som begge var en del av finalen i Drammen travbanes montécup. Det ble to seiere og sikret meg da førsteplassen i cupen også.


Markus og hans flinke eier Line
Første hest ut var Markus Mølgård. Han har veldig bra form, og var en veldig våken type i varmingen. I prøvestarten før løpet var han kjempebøs og kjentes utrolig fin ut. Siden Markus endelig stod fint til i 3spor så skulle vi ri for tet og prøve og bli der da han er best til og forsvare seg. Han var pigg og fin bak bilen og trengte bare og smatte litt på han for at han skulle ta i det lille ekstra for og komme forbi de to hestene på innsiden av oss. Favoritten i løpet Tiny Dancer kom fort utenifra, men feilet i den første svingen. Markus var utrolig pigg i tet og var bare og sitte og holde han igjen og dempe på tempoet underveis. Han reagerte med en gang det kom hest litt opp på siden av seg og gikk skikkelig tøylene hele veien. Ut i oppløpet dro jeg hetta for og få han til og fokusere maks siste biten og det gjorde han til fulle. Han ga virkelig alt han hadde og kom i mål med skylappene oppe. Med den seieren kom jeg foran Johanne i cupen med noen få poeng.


Her er lenke til video: http://www.rikstoto.no/RikstotoDirekte/RDsisteuke/?vodData=t:Race|rdk:DR_NR_2011-11-13|rn:7

I kveldens siste løp på Drammen skulle jeg ut med Quad Julry. En litt spesiell herremann med utrolig kapasitet i forhold til sitt lave grunnlag.Varmet han like før løpet til Markus for skulle prøve han på en autistart prøve. Det gikk ikke veldig bra for han stakk avgårde i galopp og var litt jobb for og få han ned igjen. Heldigvis var det en mye finere hest og ri når vi kom ut i banen med de andre hestene. Han gikk fint i prøvestarten og fikk litt håp om at han skulle oppføre seg i løpet også. Han løser fint fra start og vi blir liggende tilbaketruket dødens. Men i den første svingen galopperer hesten på innsiden. Hun spør om jeg slipper henne ut og såpass grei kan man være. Men ble litt trangt når hun gikk ut så Quad Julry imponerte meg virkelig når han holdt seg på beina der. vi ble liggende tilbaketruket dødens hele løpet, og runden til mål tok jeg hetta for og få han til og krabbe seg fremover. Han er utrolig sterk, og merket tidlig at han hadde taket på ledende Life Line. Han gikk godt i tommene til mål og hadde krefter spart.

Quad Julry

Her er lenke til video: http://www.rikstoto.no/RikstotoDirekte/RDsisteuke/?vodData=t:Race|rdk:DR_NR_2011-11-13|rn:10

Oversikt på poengene etter dagens to siste løp i cupen.

Topp 10 etter 8 av 8 ridde løp

 Rytter  Poeng *
1  Elisabeth Jensen 76
2  Johanne Ulrica Øveraasen 68
3  Cecilie Jensen 43
4  Silje Hogner 28
5  Malin Berås 26
6  Elsie Hafskjold 23
7  Martine O. Sørvik 22
8  Laila Thue 21
9  Renee M. Sandersen 20
10  Wenche Hansen 17


Følg linken for og lese artikkel på Travritt.no:
http://www.travritt.no/nyheter/13112011100-avslutning-elisabeth-jensen-drammens-mont-cup

6 kommentarer:

 1. Gratulerer Elisabeth. Jeg leser bloggen din hver gang det er noe nytt. Mvh Terese.

  SvarSlett
 2. Jeg følger stadig med på dine innlegg, dette var morro! Du er flink :D

  SvarSlett
 3. Superduper grattis!!!! Njut!!! =)

  SvarSlett
 4. Tusen hjertelig takk dere. :) Ett blogginnlegg jeg alltid kan gå tilbake til på de tunge dagene og få smilet tilbake.

  SvarSlett