tirsdag 6. mars 2012

Flinke gutter på Drammen

Var oppe kl 07 i dag tidlig, og fikk i meg litt mat før jeg og hunden min heiv oss i bilen opp til stallen. Var ikke fòret enda når jeg kom, så heiv inn høy og kraftfòr til mine tre så Takeover og Ulven skulle rekke og spise før vi skulle dra. Mens de spiste fikk jeg koblet på hengeren, og rydda utstyret inn i bilen.

Bandasjerte bege gutta så var det bare og sette de inn på hengeren og kjøre til Drammen. De stod bom stille hele turen til Drammen, og er en fryd og reise på tur med to når de går så godt overens med hverandre.
Etter tre timer på henger går jeg litt med de når vi kommer frem på banen. Setter så Takeover på boks mens jeg gjør klar Ulven til hurtigjobb. Takeover stresser litt mye på boksen, men roet seg litt når han fikk høynettet. Håper han roer seg litt mere når vi begynner og starte litt mer. At det er rutinen det står på og ikke bare "vallak" nervner.

Varmer Ulv
Ulven tar jo alt på strak arm og bryr seg lite om stress og bråk. Jogger han tre runder motsatt i banen så han er god og varm før Høitom kommer og overtar tommene.
Ulven ser veldig fin ut første runden, men sliter litt med aksjonen siste runden, spesielt på svingene. Men Høitomt var fornøyd og sa han gikk 31,5. Det er jo en utrolig god tid alene på Drammen. Han sa det var bare og melde, men ville ha av han fremskoene og ha på en drasjekk.
En ting til han må ha neste gang er knebelleg. Hadde slått seg skikkelig på ene fremkneet stakkar.

Åsaulven
Takeover i varming
 Siden Takeover var så nervøs tok jeg han med ut på plassen og longerte han litt begge veier for og bli kvitt det værste stresset. Han roet seg en del og var ikke like vill i blikket lenger.
kusk Dag Sveinung Dalen yter god service som alltid og jogget han masse rundt i hesteringen før han kjørte ro runder i banen med han. Takeover oppførte seg bra og kusken var fornøyd. Planen i prøveløpet var at Takeover skulle få rygg på en av de bedre hestene i prøveløpet. Men da den feiler så spretter Takeover lett til tet og får fort 2-3 lengder til de andre hestene. Takeover blir der i det lengste til han får besøk ned oppløpet, men han fighter på tross slitne bein og kommer "seirende" utav prøveløpet sitt på 21,6/2100m.

Takeover Lad
Takeover ned oppløpet i prøveløpet
Både Ulven og Takeover fikk kose seg med grøt før de skulle inn på hengeren igjen. Viktig med energi og veske etter harde anstrengelser. Begge gutta går lett inn på hengeren som alltid og kursen gikk lett tilbake til Nesbyen med to flinke hester på hengeren.

Gutta klare for og reise hjem igjen
Nå blir det muligens løp på Takeover allerede neste uke på Bjerke. Og Ulven skal gå prøveløp om en uke eller to.

5 kommentarer:

  1. Så morro for deg at det løsner! :) Lykke til! Følger med!

    SvarSlett
  2. Vad roligt att det går så bra :) Ska du starta någon av dem i monté i framtiden?

    SvarSlett
    Svar
    1. Takeover skal gå sulky løp på Bjerke til torsdag. Men han skal prøves i monté ettehvert, vil bare at han skal gå noen sulky løp nå først. Men blir monté på han i år.

      Åsaulven er første oppgave og få til og trave så bra som mulig. Han har ett stort potensiale som montéhest. Står bra inne i løpene og har mye fart. ;)

      Slett
  3. Tor Øyvind Hansen12. mars 2012 kl. 09:43

    Flott at du gir hestene høy på bilen. Mange dropper dette fordi hestene ikke skal bli "tunge" og/eller sette det i halsen. Min erfaring er at hestene både reiser bedre og er mer avslappet når de får høy. Dessuten slipper man et ødelagt fordøyelsessystem og magesår. Lykke til videre!
    Mvh
    Tor Øyvind

    SvarSlett