torsdag 4. oktober 2012

Den største gleden

Skrev jo inn ett raskt blogg innlegg etter seieren til Takeover. Men følte det var på sin plass med en utfyllende blogg med mere bilder.

På mandag gikk turen til Drammen med min øyesten Takeover på hengeren. Jeg hadde vel egentlig vært nervøs helt siden programmet ramlet i posten og så han var tippet som favoritt... Måtte jo være en trykkfeil tenkte jeg. Takeover hadde jo 29løp bak seg og enda ingen seier og vise til. Alle vi som driver med travhester er jo evig optimist, spesielt oss amatører som driver på hobby basis. Men når andre også får troen på våres hester så er jo fallhøyden mye større.

Fremme på banen
Takeover tok turen til Drammen bra og var forholdsvis rolig. Nervene hans har jo vært hans største fiende hele sesongen i år. Episoden i fjor sommer når han løp løs på Jarlsberg sitter godt igjen i kroppen hans.
Han fikk hvile en times tid før jeg salte opp og red ut for og varme han. Jogget han tre runder rett vei i banen. Kjentes veldig fin ut for dagen og roligere enn sist.

Takeover varmes under sal

Saler av og lar han stå og hvile litt før jeg seler på. Med engang selen kommer på ryggen han, så kommer også nervene for fullt på Takeover. Han svetter ekstra og blir veldig anspent. Han har blitt mye bedre utover sesongen, men det er jo mye krefter han kaster bort på nerver.

Kusken kommer og henter han til løpet og Takeover kommer ut i banen uten tull. Han ser veldig fin ut i prøvestarten og volten er i gang. Takeover er veldig god i volten og kusken treffer perfekt så de får teten lett. Jeg stod ved gjerdet når de voltet. Men med engang han kom til tet tuslet jeg som en forvirret høne ute på plassen der. Eneste som gikk i hodet mitt var når stopper han? Heldigvis får de holde ett lavt tempo, noe som passer Takeover bra, da han ikke er noen løve på 2100m. Gunnar Austevoll tar skylappene i den siste svingen og rykker til seg noen lengder til feltet. Skulle likt og hatt en pulsklokke på meg selv akkurat da.

Ned oppløpet kommer det en hest fort bakfra, men heldigvis ikke fort nok og Takeover holder unna og vinner med en lengde til hest nr 2!
Tårene trillet og jeg var ikke til og få så mye utav akkurat nå.

Første Gunnar sier når han kommer kjørende er. Dette gikk jo fint det her. :D Takeover fikk bomull i ørene og vi kjørte til seremoniplass. At jeg noensinne skulle få sitte på vognen og kjøre til seremoniplass bak min egen hest som jeg har hatt siden han ble født har alltid vært drømmen. Og endelig gikk den i oppfyllelse etter mange års jobbing. Takeover fikk seiersdekken og vi fikk flotte tallerkener fra Hestesportens Porselen.


Takeover måtte i dopingen etter løpet og var flink gutt og gjorde det han måtte etter bare 10min. Så var det tilbake til påselingsboksen hvor han fikk kose seg med grøten sin gulerøtter og godt med varme tepper.

<3 td="td">
Den 2,5t lange kjøreturen tilbake til stallen alene, gikk veldig lett denne kvelden.


Fornøyd eier. :D

4 kommentarer:

 1. Kjempegøy at dere skulle få denne seieren med Takeover! Gratulerer så mye :D

  SvarSlett
 2. Grattis igen :)
  Bra inlägg med härliga bilder!!

  Nu kan jag äntligen svara på din fråga om säkerhetsvästen om den trycker upp mot nacken på hjälmen när man sitter i låg sits - på mig gör den inte det, men min hjälm går inte ner så mycket i nacken och tar inte så mycket plats, vet ju dock inte hur det blir när man använder travhjälm.

  SvarSlett
 3. fina bilder! men värmningsblden var inte från samma dag eller?
  vi måste alltid värma i vita byxor på banan ;)

  sv: nej hjälmen är en lamicell hjälm men den kommer inte från hööks

  SvarSlett
  Svar
  1. Joda varmingsbildet er fra samme dagen. Ingen påbud i Norge om hvite bukser i Norge. ;)

   Slett