torsdag 24. januar 2013

Riverside On Line og Something New

Er litt vanskelig og få varmet på Drammen under lunchtravet hvis man har hest som skal ut i prøveløp. Jogget Riverside rundt i hesteringen og hadde på forhånd spurt plasssjefen om jeg kunne snike meg ut i banen etter det 3.løpet og ta to runder for og kjenne på hesten. Var greit og kjenne litt på han i banen da han aldri hadde gått hurtig på bane under sal tidligere. Veldig stor og flott hest, men ukomplisert aksjon og kjentes veldig travsikker ut. Han var litt vinglete og så litt spøkelser, men når han konsentrerte seg var det ikke noe tull.

Riverside On Line
Riverside On Line
Var vel nesten så vi ble bortvist i volta, han gikk bare og brøyt nedovover i volta, men vi kom ikke så altfor ille avgårde. La meg rett i ryggen på den andre blodsern i feltet som hadde betydelig høyere grunnlag enn min. Men desverre så feilet denne i den andre svingen og da måtte vi klare oss selv. Han prøvde og bryte ut sammen med den andre hesten når den feilet, og gikk bare og bremset og brøyt utover i banen etter den ble borte. Inn i den siste svingen bryter han kraftig ut og er ikke til og få ned i 1 spor igjen. Men han går på som ett tog til mål selv om vi havnet i 5 spor....
Måtte selvfølgelig ringe dommerne etterpå som var skeptiske til og godkjenne hesten. Men var kun fordi han ble helt alene, oppførte seg jo ikke sånn med den andre foran seg.

Riverside On Line
En veldig fin hest, som jeg tror vil hente seg fine penger i monté.


Rett etter prøveløpet var det bare og forflytte seg til neste hest. Something New har jeg prøvd under sal på banen en gang tidligere. Da var hun kanonfin i en runde, og etterpå bare galopperte hun uansett hva jeg gjorde.
Something er ikke store hoppa, men har veldig stor aksjon og veldig sensitiv frøken.
Hun er litt tullete i volta, går mye i pass og galopp før hun legger seg til. Når hun legger seg til lar jeg hun gå veldig rolig første 500m så hun får lagt seg til og øker så jevnt tempo og kjenner hvor mye hun kan presses. Hun kjentes veldig stabil ut i 20 tempo og øker enda litt til. Hun går 15 siste 500 og ned oppløpet har jeg 12 tid på klokken min. Hun fungerte i travet hele veien og var aldri noen fare på de krappe Drammens svingene. Hun har hatt mye utur i sulky og blitt en del galopper her og der, så vært morro om hun syntes dette var morro og kunne hentet litt fine premier.

Something New
Something New

2 kommentarer:

  1. Gøy og lese bloggene:) La deg til på facebook forresten, fått ny. Håper du godtar hehe;)

    SvarSlett