tirsdag 5. februar 2013

2.plass med April Spik

I går var jeg på Drammen og red April Spik. Red han i ett montéløp på Bjerke i desember, men da ble han veldig stum i steget til slutt og hentet en 6.plass. En veldig trivelig hest og ri, og gledet meg til og ri han igjen selv om ambisjonene ikke var så høye.

April Spik kjentes mye finere ut i varmingen denne gangen, og var veldig løpslysten og fornøyd. Eieren fortalte også at han hadde fått trent mye bedre, og at han kjentes mye bedre ut i trening.

Hadde ikke ridd han bak bilen før, og var usikker på hvordan han ville oppføre seg. Han var rolig og fin bak bilen, men fulgte ikke bilen like bra som resten av feltet så vi kom sist ut. Vi ble liggende bakerst med liten luke frem til neste hest. Jobbet han sakte opp i ryggen og holdt han skjerpet og på bittet. Jobber han frem til 3 innvendig når det blir posisjons endringer fremme i feltet og han blir piggere og piggere underveis. Runden igjen er han veldig pigg og kjenner han har mye igjen. Inn mot siste sving tar jeg han ut bak hesten på utsiden og angriper via 3 sporet. Han øker tempoet med engang og går skikkelig på bittet ned oppløpet. Han ligger som andre hest ned oppløpet og kjemper bra inn, men Prins Hardy holder unna til årets første seier.

Kjempe fornøyd med 2.plassen! Var en helt annen hest og ri denne gangen som virkelig gikk til mål. Morro og kjenne så stor forandring fra sist jeg red han.

2 kommentarer:

  1. Grattis till 2a =D
    sv: i sverige får man rida på pelham. Om du ska ha check måste det vara delat, vilket sherdils är. Humansjekk? är det samma som kindstropp? ;)
    Kattis ska ut på fredag igen, dåligt läge o tuffa hästar emot ändå har dom rankat henne trea, den som gjort den rankingen har nog bara tittat på tiderna och missat att hon är oduglig när hon får gå bakifrån ;)

    SvarSlett