søndag 11. september 2011

3.plass i Rappfots Æresløp


Fredag kveld kl 23.50 gikk jeg på natt-toget til Bergen fra Drammen.  Toget skulle være fremme i Bergen sentrum kl syv på morgenen, så var bare og sette/legge seg til rette på plassen og prøve og få litt søvn. Skal ikke påstå det var veldig komfortbalt og ligge på de to setene. Men hadde i det minste med meg egen pute og pledd får man på toget. Jeg klarte og sove stort sett hele veien, men våknet på flere av stoppene.

Følte meg ikke veldig fresh når de skrudde på lyset på toget når vi nærmet oss Bergen, ikke veldig våken heller. Men tuslet ut av toget og trillet med meg baggen med montéutsyret. Jeg fant fort veien til Raddison Blu hvor eierene til Odin Stjerna hadde tilbragt natten, og spiste frokost sammen med dem.

Ca kl 09 tiden reiste vi til banen for og se om Odin Stjerna og reisefølget hennes Kit Kat hadde det bra. Mens dem leide på Odin Stjerna og ordnet med boksene tuslet jeg opp for og se på banen. De jobbet med banen når jeg kom opp dit, og den så ikke så ille ut med tanke på at den hadde vært betong hard natten før.

Kl 11 skulle alle rytterne i Rappfot møtes utenfor vekta for og hente nummerdekken og sponsor dekken vi skulle defilere med, samt litt info rundt løpet før og etter.

Odin Stjerna kjentes veldig fin ut i varmingen, i prøvestarten slapp jeg etter litt for mye og da tok hun noen galopp steg for meg. Men jeg testet henne med nokså slakk sjekk, så med mere støtte i sjekken vil hun være mere sikker.

Var veldig morro og få seiersdefilere med sponsordekken. Jeg og Odin Stjerna defilerte med Gaselle som sponsor. Etter vi hadde defilert stod eier/oppasser til alle hestene klare i svingen og tok av dekken, så vi rytterne kunne ri prøvestarten for veterinær. I prøvestarten var Odin Stjerna enda mere finere i travet og kjentes mere sikker ut. Ble desverre noen omstarter, men Odin Stjerna gikk feilfritt i alle sammen.
I den gyldige starten trøbla Odin Stjerna veldig med og finne beina sine, og tapte en del på dette. Vi ble liggende noen lengder bak feltet, og Odin Stjerna klarte ikke helt og legge seg til. Inn mot den siste svingen kjennes Odin Stjerna stabil ut og vi nærmer oss feltet. I den siste svingen går jeg via sporene, vi havner helt uti 5-6spor ut i oppløpet. Odin Stjerna får virkelig fart på seg og jeg har nok med og holde i tømmene og støe henne mot mål at jeg ikke rakk og dra skylappene. Hun spurtet som en kanon og vi tok 3.plassen på streken. Og selv etter mål hadde hun alt igjen og kunne nok fint holdt farten en bit til. Den dagen hun klarer og legge seg til fra start kan det bli virkelig morro.


Her er link til video (ligger gratis ute en uke etter løpet): http://www.rikstoto.no/RikstotoDirekte/RDsisteuke/?vodData=t:Race|rdk:BT_NR_2011-09-10|rn:1

Jeg satt på med Brændens Hestetransport hjem etter løpene var ferdig og var hjemme i Nesbyen kl halv tolv på kvelden.

Nå har jeg ridd to løp på Bergen, og har kommet hjem med 3.plass beggen gangen.






3 kommentarer:

  1. härligt grattis till tredjeplatsen! defilarede alla hästarna med täcken då eller? gör ni så ofta?

    SvarSlett
  2. Tusen takk.

    Ja alle defilerte med dekken på. Dette er det største kbl monté løpet vi har i Norge. Det er 40.000kr i førstepremie, samt laubærkrans +++

    Dette er det eneste montéløpet hvor vi defilerer med dekken.

    SvarSlett
  3. Grattis till 3:e platsen :)

    sv: Du e en av dem ryttare som jag tycker har snyggast sits :) Ja, det kan ju vara sadeln, det ska bli intressant att testa rida i en annan sadel och se om det blir bättre :)

    SvarSlett