tirsdag 25. oktober 2011

Seier på hjemmebane med K.N. Wind

K.N. Wind
Foto: Anders Kongsrud/Hesteguiden

Selv en lang dag kan bli til en god dag.

Dagen i går var det mye som stod på programmet, var først tidlig opp på jobb og fòre og slippe ut hestene. Så måtte det møkkes bokser og veies opp kveldshøy og legge i boksene, samt fòre lunch. Samt en stor krangel med den 50m lange vannslangen som hadde fryst som måtte tines så jeg kunne få fylt vann til alle hestene ute...

Kvart på to kom jeg meg avgårde i retning Drammen, hadde gardert meg opp med en grønn Burn, Red Bull og en YT sjokoladedrikk så jeg ikke skull gå tom for påfyll i løpet av dagen.

Fremme på Drammen travbane var det bare og komme seg inn i garderoben og skifte og kjøre ned i stallen til Asbjørn Wright hvor jeg skulle ri hurtig på en hest for han før prøveløpene begynte. Hestene var allerede varmet i sulky, så var bare og sale på og ri ut. Veldig ukomplisert og snill hest, men han ble litt for uinspirert alene og slo på ett par galopper.

Etter mye skravling i trenerstallene var det opp i hesteringen igjen for og se på prøveløpene og ta en liten prat med starterne for og være 100% sikker på voltingen til løpene.

Den første jeg skulle ri var K.N. Wind som skulle ut i dagens første løp, varmet kun helt rolig tre runder på indrebane. Noe som var ett stort samtaleevne før løpet var at vi ikke skulle ha noen omstarter, men med hester på tilleg, andre rekke og 15 hester var det mange som forventet omstart. Men starten gikk på første forsøk og det ble en elendig start for min og K.N. Wind sin del. Vi havnet sist i feltet, etter 700m gikk jeg ut i 3spor og jobbet meg fremover i feltet, men luken jeg hadde sett fremmi feltet ble tettet igjen og vi ble hengende i 3 spor 400m. Fikk ligge og hvile oss litt i andre spor, men jeg så angrepet kom bakifra så da gikk jeg før den i angrep runden igjen. K.N. Wind var skikkelig bøs og gikk godt på bittet hele veien. Gjennom den siste svingen ble vi hengende i 4spor, men K.N. kjentes fortsatt pigg ut, så jeg bare holdt han på bittet gjennom svingen. Ut i oppløpet svarte han godt på maning og etter en herlig oppløpskamp knep vi seieren like før mål. For en helt utrolig god hest, selv med det offansivet løpet hvor han måtte gjøre så mye selv så hadde han mere og gi.

Seier med K.N. Wind


Her er link til video av løpet, hest nr 15: http://www.rikstoto.no/RikstotoDirekte/RDsisteuke/?vodData=t:Race|rdk:DR_NR_2011-10-24|rn:1


Kveldens siste løp på Drammen var også ett montéløp med 15 hester, tillegg og andre rekke. Her skulle jeg ut med Cocktail Volo som på forhånd ikke hadde den fineste raden. Han kjentes veldig fin ut i varmingen, og travet fint rundt svingen i prøvestarten. Fikk beskjed på forhånd at han aldri hadde kommet seg feilfritt rundt Drammen, og at han ville slite en del på svingene.
Løpet kom avgårde etter en omstart og han løste ganske greit, men når første svingen kom så tapte vi lengder med en gang. Han måtte virkelig bæres gjennom svingen, og datt nedover på pinnene i hver eneste sving. Var sikker på at han ville feile til slutt, men klarte heldigvis og holde han på beina. Han gikk fint til mål og plukket noen hester på slutten og endte første utenom premie desverre.

Her er link til video av løpet, hest nr 9: http://www.rikstoto.no/RikstotoDirekte/RDsisteuke/?vodData=t:Race|rdk:DR_NR_2011-10-24|rn:9

Tusen hjertelig takk for alle gratulasjonene jeg har fått etter løpet. Er like morro hver gang man klarer og komme først over målstreken, og det er de øyeblikken vi må ta vare på og ta med oss de løpene det går dårlig.
3 kommentarer:

  1. Grattis

    Bare to seiere og en andreplass nå så er du på topp 10 ;)
    *heia, heia, heia*

    SvarSlett
  2. Ja nå må jeg bare innfri til fredag Julie så hjelper det enda litt mere. ;)

    SvarSlett