mandag 20. februar 2012

Oppsumering av løpene forrige uke

Har skjedd så mye om dagen, så rett og slett nesten ikke vært på dataen. så da kommer det en litt forsinket oppdatering fra løpene forrige uke.

Onsdag forrige uke var jeg på Bjerke og red Rydell. Han møtte utrolig mange gode montéhester, men med taktikken planlagt var det bare og prøve.
Ble en omstart før løpet kom igang. Utrolig kjedelig da jeg traff så perfekt i den ugyldige starten. Treffer bra i den gyldige starten også, men da løser hesten innvendig bedre, og jeg får ikke teten så lett som forventet. Regnet med at Valle Verner ville komme fort fra sine 20m tillegg, og det gjorde han. Slipper direkte til han som drar avgårde med Juni Blixten pressende utenpå. Jeg holder igjen Rydell, og blir ikke fullt så mye med på speedrykket til de to. Når feltet roer seg vil jeg helst komme meg ut i andrespor, da jeg regner med de to hestene foran meg kommer til og bremse til slutt. kommer meg ut i dødens 1200 igjen. Legger ikke noe press på tethesten, men ligger rolig utenpå. På siste bortre langside er tethesten slagen, og jeg overtar teten i god tid før svingen. Utenpå havner en frisk Horgen Kinge som virker og være i god form for dagen. Rydell svarer i det lengste, men blir litt sliten de siste meterne på oppløpet. Men gikk ett kjempeløp og får 4.plass mot utrolig godt lag etter pause.

Fredagen gikk turen til Biri for prøveløp og løp.
Pompier var en utrolig flott hest, som ikke helt skjønte hva han gjorde ute i banen med rytter på. Første to rundene i varmingen var han helt rolig og jogga pent og rolig. Ba om mere fart og da våkna han til og dro avgårde i 15 tempo. Måtte virkelig jobbe for og få stoppe han på bortre langside.
Han var litt lik i prøveløpet også, skjønner lite til og begynne med, men drar skikkelig på siste biten og storkoser seg med halen i været.

Pompier
Gleda meg veldig til kveldens montéløp. Ett løp over 2600m og jeg skulle prøve Dream Turbo for første gang. Hun har bare feila i det siste, uten noen direkte forklaringer på hvorfor. Men hun kjentes veldig spenstig og fin ut i varmingen, så fikk trua på en god premie.
Dream Turbo er fresh bak bilen og travet kjennes bra ut i det bilen slipper. Men etter kn noen meter hiver hun seg over i galopp. Får henne ned før vi blir diska, men taper mye terreng til feltet som drar avgårde på en 14 tid første 500. Vi henter igjen feltet, men det blir vanskelig og hente noe mere på feltet da de setter opp tempoet igjen. Vi blir første utenom premie.

Dream Turbo

3 kommentarer:

 1. Vad fin Pompier var :)
  Är det fria provlopp du är med i eller är det utbildningslopp för dem som tar licens?

  SvarSlett
  Svar
  1. Det vi kaller prøveløp her i Norge er vel det samme som kvallop i Sverige?

   Dette er jo for at hesten skal bli godkjent til og gå monté. :)

   Slett