søndag 24. juni 2012

NM i monté 2012


Alle 12 rytterne
Årets Norgesmester ble Malin Berås
På fredagen var jeg og min samboer på vei til Drammen. Bilen var pakket for en helg i Drammen, samt at jeg hadde med meg hestehengeren da vi skulle hente nye hesten på veien hjem. Etter og ha kjørt en times fikk jeg en tlf fra Drammen travbane. Trodde kanskje de trengte noen til og jobbe under V75 kjøringen på lødagen, men det var en rytter som hadde meldt frafall og de lurte på om jeg ville ri NM.
Jeg tenkte ikke og tenke ett sekund engang, det kom ett rimelig klart ja til svar med engang.  Heldigvis hadde jeg med meg baggen med alt utstyret mitt i bilen.

Pretty Des
Pretty Des
Så istedet for og kjøre til Drammen gikk turen rett til Jarlsberg travbane der de to første NM løpene skulle rides. Jeg hadde kun ett løp denne dagen og det var C- hesten mitt og nest siste valg i spillet Pretty Des.
Han hadde gått noen montéløp, men kun en 5.plass som beste resultat på en 18 tid.

Han kjentes veldig fin ut i varmingen, rolig og fin og hadde en veldig god teknikk. Fikk beskjed om at han ikke var rask fra start, men han gikk bra til mål. Men Pretty Des løste knallbra ogvi ble litt til overs i 3 spor rundt den første svingen. Men jeg satset frem og la meg i dødens. Pretty Des var pigg hele veien og det gikk jevnt 15 tempo hele veien. Inn mot den siste svingen klemte jeg til og overtok teten. Fikk raskt flere lengder til resten av feltet og stikker til mål og vinner overlegent. Pretty Des går 15,4/2100am som er ny rekord for hesten. Neste hest i mål kom inn på 17,0 så vant med mange lengder.

Utrolig morro og åpne med og vinne mitt første NM løp, da fikk jeg meg fine poeng og ta med meg videre til løpene på lørdag.

På lørdag hadde jeg tre oppsitt. Jeg skulle ri 13.15, 13.50 og siste løpet skulle gå 15.20. Så trenger vel ikke engang og si at det var mye og gjøre på kort tid.

Jeppeblesen
Jeppeblesen
Jeppeblesen kjentes fin ut i varminge, veldig ukomplisert og fin kaldbldos som hadde gjordt to montéløp og endt på trippelen begge gangene. Dette var min A- Hest så håpte jo på en trippelplass.
Han løste greit ut fra volta, men resten av løpet bare slapp han ryggene og hadde ingenting ekstra og gi. Ble ingen premie og han må ha vært syk for dagen.

Mr. News
Mr. News
Mr. News er en god montéhest som har radet opp mange seire under sal. Men han hadde vært borte i 8mnd, så vanskelig og si hvordan formen hans var. Han var veldig spenstig og fin i varmingen.
Han løste bra fra start, og vi klarte jo og havne i dødens. Der jeg absolutt ikke skulle ri. Når det ble plass i første sproet prøvde jeg og legge meg inn, men da kom han seg nesten ikke rundt svingen, så gikk ut ett spor igjen. Han stod på veldig godkjent inn til 5.plass.

Invisible Power
Invisible Power
Dagens siste løp gleda jeg meg veldig til og ri. Historiens første montéløp i V75 spillet. Det var ett veldig bra felt, med mange gode hester som kunne vinne. Jeg skulle ri Invisible Power som jeg hadde veldig god tro på. Han var ikke het på topp i sin siste start, men fikk god info fra trener Jenny Thygesen om hesten. Man kjentes i varmingen at dette var en skikkelig hest. Masse spenst i steget og la mye mark under seg.
Ulempen her var at vi hadde fått 1 spor, med velig raske hester på utsiden. Invisible løste greit fra start og vi ble liggende 3 innvendig. Runden igjen kom vi oss ut i andre sporet, var noe trangt, men skulle gått bra hadde ikke hesten min bremset litt i det jeg dro ut. Invisible gikk knallbra og spurta til mål ov vi l ann til og bli klar toer. Men få meter før mål spretter han over i galopp. Det er den sureste galoppen jeg har hatt i hele mitt liv. Hadde det ikke blitt galopp der hadde jeg blitt nr 2 på pallen. Men når jeg leverte hesten etterpå så vi fort hva som hadde skjedd, han hadde tråkket av seg en framsko.

Invisible Power, ned med skylappene på vei opp bak bilen.
Invisible Power
Men alt i alt kan jeg ikke klage. Jeg skulle jo tross alt egentlig ikke ridd NM i år engang, men endte til slutt på en 6.plass.

Alle rytterne kledd i Horni Stak.
Sånn kjapt regna red jeg ca 16 000m/16km i banen bare på lørdagen. Det før man kalle en godkjent trenings økt på en dag. Var ikke sliten, men kjente resten av dagen at beina var stinne av trening.

3 kommentarer:

 1. va roligt det måste vart att få rida NM!!!
  synd att den sista trampade av sig skon =(

  SvarSlett
 2. Så tøft at du fikk den telefonen! :-D
  Og gratulerer så masse med 1. plassen! :-)
  Hva synes du om bloggen min? :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Susann.

   Takk for hyggelige kommentarer på bloggen min. :-D
   Tittet på bloggen din nå, veldig bra. Morro at det dukker opp flere travblogger. Trenger flere!

   Slett