mandag 19. mars 2012

Takeover med flott årsdebut


Forrige torsdag var jeg på Bjerke med Takeover Lad som skulle årsdebutere etter 8mnd borte fra løpsbanen. Siste starten Takeover gikk sommeren 2011 ble ganske så dramatisk. Takeover slo i varmingen og endte med og løpe løs i 15min i vill panikk før vi fikk tak i han. Stygge kuttsår og skada psyke på både hest og eier. Takeover ble kastrert og hadde ett nytt liv i vente.
Men når hesten var frisk igjen begynte jeg helt på nytt og kjørte han inn på nytt. Brukte god tid, og trente veldig alternativ i lange tider.

Så og se han tilbake i løpsbanen igjen er ganske så stor lettelse. Takeover var ikke mye betrodd i løpet sitt. Men med litt rusten rad og langt opphold borte fra banene skjønner jeg det godt. Hadde ikke så store ambisjonene til løpet så lot han bare gå med vinterskoene på. Selv om han er absolutt best uten sko.
Takeover løser veldig bra fra start, men slår i sammen og feiler. Men han kommer kjapt nedpå igjen og havner sist i feltet. Satses innvendig og ser veldig pigg ut når han kommer inn i den siste svingen. Stor dose trafikkproblemer på oppløpet, med hjulhekt og kjøring i halvspor. Men Takeover strekker på seg og får 4.plass på lette ben. Takeover kommer i mål med alle krefter spart, og ørehetta på.

Takeover går 16,6g/1609am. Takeover har kun gått sprint en gang som 3åring og da gikk han 16,1/1609am på en rask sommerbane og med optimal balanse. Dette lover godt for sesongen 2012.

Takeover i prøveløpet på Drammen travbane 06.03.2012

2 kommentarer:

  1. Fikk nesten en tåre i øyekroken når jeg leste dette innlegget :) vet det ligger så mye jobb og følelser bak :) Stå på søster, du er flink. Klem

    SvarSlett
  2. Oj! Jag förstår att det måste ha varit mycket jobb för att komma tillbaka igen, härligt att göra come-backen med en 4:e plats :) Grattis och lycka till i framtiden!!

    SvarSlett