søndag 8. juli 2012

5.plass med Spikperla

Spikperla
På fredag var jeg på Jarlsberg for og ri Spikperla i BTV seriens monteløp. Spikperla debuterte i monté og hadde kun gått ett prøveløp på 37.

Hun var ei frøken med mye vilje og lå godt på i varmingen. Men kjentes veldig fin ut i prøvestarten.

Vi fikk en omstart i det første forsøket. Selv om jeg red akkurat der jeg skulle og var på gjerdet ved 1 som man skal være når man leder motsatt. Men ikke godt og bli kloke på disse starterne alltid desverre. I det andre forsøket turte jeg ikke slippe til for mye, men fikk en helt grei start og var med som 5 hest før den første svingen.
Runden igjen prøvde jeg og få henne mere fremover, men hun skjønte det ikke helt og holdt bare samme tempoet og ville ikke fremover. Men hun gikk på hele veien, og gikk veldig bra til mål. Fikk en 5.plass på 31,8/2140.

Hun stod tøft inne i løpet med 80 000 på konto og det var 20m ved 75 000. Så hun gjorde en veldig god innsats første gangen ut under sal. Ukomplisert og fin kaldblods som kommer til og plukke fine premier i monté.

1 kommentar:

  1. Morsomt! Har også vært bortig en hest som ikke skjønte når man bad ham om å gå frmover, under sal. Men dette ble trent på, og etterhvert gikk han kjempebra under sal! :-)

    SvarSlett