mandag 9. juli 2012

Alt ble feil for King Boszorg

King Boszorg
På fredag gikk King Boszorg sitt første løp for meg på Jarlsberg travbane. Jeg har hatt han siden september 2011, og han kom til meg med en gaffelbåndskade. Men nå var han klar igjen etter og ha vært borte fra løpsbanen i 11mnd. Ble noen mislykka prøveløp får vi kom oss til løp, men da fikk han noen hurtigjobb i kroppen.

Han var rolig og fin på banen og slappet godt av før han skulle varme. Men når jeg skulle jogge han før kusken skulle varme han så heiv han seg rundt to ganger, ville ikke opp mot og forbi inngangen til banen. Så vi jogget rundt ved rettstrekka til Jarlsberg og da gikk det helt greit.
Han så fin ut i varmingen, men kusken ville ha på en såler fremme. Så da stresset jeg og fikk ordnet det i all hast.
Til løpet var det samme tullet, fikk han ikke opp til banen da heller. Men kom oss i banen til slutt og han så veldig fin ut.
Fra spor 1 bak bilen er han kjapp i vei og beholder tete, slipper til første hesten som kom frem og fikk ryggleder. De gikk 10 første 500 og 14 første 1000. Men 500 igjen begynner han og slite, han ramler ut av aksjonen og er helt ferdig.

Både jeg og samboeren min, samt kusken var vel kjapt enige om at dette ville ikke hesten mere. Så da så vi egentlig på slakt som beste alternativ.
Men når jeg lesset han av hengeren hjemme på kvelden så kom det store klyser med snørr ut av nesa hans. Stakkars Bosse var skikkelig forkjøla.
Dagen etterpå kom det frem flere ting som gjorde at alt ble feil for han. Han hadde ftt gnagsår etter knebellegene. Samt at han må ha høye bakbeinsbelegg da han hadde sltt seg kraftig høyt oppe på venstre bakbein. Selv nå 3 dager etter løpet er det hovent og varmt i hele beinet. Han er litt bøye øm i den venstre fremkoden så muligens det leddet må sprøytes.

Så da blir det og stelle bein og en liten periode med fri, så får vi prøve en gang til.

3 kommentarer:

 1. Så synn... Bra at dere fant ut hva feilene var, og at dere gir ham en sjanse til!
  Lykke til videre med ham da! :-D

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Susann. :) Håper han kan gå noen bra løp, lagt ned mye tid i og få han frisk.

   Slett
 2. Vad tråkigt :/ hoppas han blir bra av lite vila och att det går bra nästa gång :)
  Sv: Kommer inte ihåg exakt vad den kostade, men det var runt 550 kr, vet ej vad det blir i norska.

  SvarSlett