tirsdag 6. november 2012

2.plass med Prestige

Foto: Silje Theodorsen
Var mye og rekke på kort tid på mandag. Jeg var først tidlig oppe i sallen og fòret og slipte ut hestene. Møkket over boksene mine, ordnet fòr og trente Takeover.
Så var det bare og kjøre hjem i full fart og finne frem alt som skulle være med på flyet og sette seg i bilen og kjøre 2,5t til Gardermoen.
Jeg hadde pakket med meg alt av gjordter,fortøy,vektpad,sko,chap og drakt opp i en liten bagg. Måtte virkelig jobbe for og lukke igjen glidelsen. Måtte prøve og begrense plassen da jeg skulle ha det med som håndbagasje på flyet. Salen og hjelmen måtte jeg bære med meg skulle jeg få med meg alt.
I sikkerhetskontrollen ble jeg jo selvfølgelig stoppet, en stor svart flekk på skjermene deres blir de jo skeptiske til. Så da var det det og pakke opp alt hesteutstyret og vise dem at det kune var en vektpad med bly og ikke noe skummelt jeg skulle smugle med meg.

Turen til Trondheim gikk veldig bra, kan jo ikke annet når kapteinen på flyet heter Kaptein Lykke.
Prestige varmet jeg to rolige runder på indrebane i rygg på en annen hest. Men etter de to rundene begynte det og koke oppe i lokket hans så da måtte vi ut av banen.

I prøvestarten kjentes han veldig fin ut i aksjonen, men gikk og brøyt veldig mye utover i banen. Han gikk fint i volta og vi traff starten veldig fint. Men alikevell taper vi mye fra start, og blir liggende en del lengder bak feltet. Etter 1000m begynner jeg og få litt mere fart på han, og vi satser innover og kommer oss fremover. Inn i siste sving ligger vi som 5 hest. Drar han ut i 3 spor ut i oppløpet og jager alt jeg kan. Han svarer godt og løper så godt han bare kan og speeder inn til en sterk 2.plass. For vår del skulle dette løpet gjerne vært en runde lenger. Prestige er utrolig sterk, og kan toge på i evigheter i samme tempo. Men utrolig morro at han gikk så bra i dag. Han har hatt mye problemer, har det ikke vært det ene har det vært noe annet. Ikke kjent han så fin tidligere som i dag, så får håpe han holder seg slik som dette fremoer.

Etter løpet var det bare og skifte til joggesko, av med drakt og vest og løpe til bussholdeplassen for og rekke flybussen til flyplassen igjen. Løpet mitt gikk 20.20 og flyet mitt tilbake til Gardermoen skulle gå 21.45 med boarding 21.10. Flybussen går hvert 10min og bruker ca 30min. Så var jo en smule engstelig for ikke ikke treffe riktig på bussen. Men jeg løp alt jeg kunne og rakk det heldigvis. Jeg ankom flyplassen 3min før de begynte og boarde flyet. ;)

1 kommentar: