søndag 17. juli 2011

5.plass med Nugga

 
På torsdag i lunchen på Jarlsberg hadde jeg fått ett flott gjesteoppsitt på Nugga Hydrup som står i trening hos Kim Mathisen. Kim hadde to montéhester i samme feltet, Nugga som jeg skulle ri og Mr. News som Siv Emilie Løvvold hadde fått oppsitt på. På papiret var det ett veldig hardt løp med mange gode hester, og jeg og Nugga var ikke av de mest betrodde.
Hun sliter litt med muskulaturen, så første runden på indrebanen var hun litt kantete og galopperte litt, men hviste på forhånd at hun er sånn så hun får bare holde på til hun er varm i kroppen. Men syns hun kom seg veldig fort, og andre runden kjentes hun veldig fin ut.

Kim reiv av henne alle fire skoene etter varmingen. Hun har gått uten fremsko i montéløp, men aldri uten alle fire. Men i sulky var hun best uten alle fire, så var jo bare og få prøvd det.

Prøvestarten
Foto: Travritt.no
Hun klarte og holde seg rolig i defileringe, og kjentes bra ut i prøvestarten. Hun slå på en liten galopp, men etter jeg dro opp sjekken litt til ble det mye bedre med engang.
Hun løser fint når bilen slipper og vi havner i 3utvendig i rygg på favoritten Wembley Boko. Men tempoet er hardt og det går i 12 tempo første 500 og 13 tempo på 1000 metern.
På siste bortre kjentes Nugga sliten ut og fikk lite svar på maningen, så la henne inn på innerspor, da tente hun veldig bra til og vi kom opp på rygg i feltet igjen. Midtveis på oppløpet måtte jeg dra henne to spor ut for og få litt friere bane, og hun kjempet kjempefint til mål og vi klarte akkurat og snappe 5.plassen på streken.

Nugga gikk 17,0/2100am som er det raskeste hun har gått under sal på distansen. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar